Selecteer een pagina

Anna van Oel

Mijn geboorte als nakomeling in een groot Haags gezin (1958), maakte mij als kind al creatief. Mijn gevoel voor precisie bracht me na de middelbare school op de Vakschool in Schoonhoven, waar ik werd opgeleid tot goudsmid. Een latere specialisatie tot diamantzetter bezorgde mij een baan bij het Zwitserse Richemont, ’s werelds 2de Luxury Group voor topmerken als Cartier en Piaget. Gedurende 38 jaar was Amsterdam mijn woon- en werkplek. De laatste 13 jaar daarvan had ik voor Piaget het management in Nederland en Scandinavië onder mijn hoede. In mijn vrije tijd ontwikkelde ik een passie voor schilderen.

Boeken van de Amerikaanse Juliette Aristides over klassieke schildertechnieken inspireerden mij tot zelfstudie én tot een droom: een atelier/galerie beginnen. Dit ideaal kwam in een stroomversnelling door reorganisaties binnen het bedrijf, gepaard aan mijn in aantocht zijnde 40ste levensjaar. Dit alles stemde tot nadenken over grensverleggende stappen en leidde tot het definitieve besluit: ik ging mijn leven wijden aan schilderen! Vanaf 2016 kon ik een professionele, verfijnende opleiding volgen aan Academie Renshof in Zwolle en realiseerde de verhuizing naar een kerkgebouwtje met woongelegenheid in Hindeloopen de wens van de gedroomde galerie.

Op 28 april 2019 vond in het kerkje de vernissage van mijn eerste tentoonstelling plaats, onder de titel ‘Inspired by Nature’. Met succes, met veel bezoekers aan de open atelierdagen en de eerste verkopen van mijn werk. Opdrachten volgden en plannen stapelden zich op, zoals uitbreiding van de collectie, het bedenken van promotieactiviteiten en het streven om binnen 5 jaar te exposeren in overig Nederland én daarbuiten. Maar vooral: mijn passie volgen en met mijn nieuwe, gedreven carrière bereiken dat ook anderen ‘verliefd worden’ op mijn schilderkunst!

Anna van Oel